You are currently viewing Ζωγράφος
Ζωγράφος-sincity.gr

Ζωγράφος

Ο Ζωγράφος γεννήθηκε το 1985, ζει στο Αιγάλεω και ασχολείται με το hiphop από το 1999. Δουλεύει σε μια εταιρία με τρόφιμα, ως πωλητής, και το χόμπι που του “τρώει” τον περισσότερο χρόνο είναι η μουσική.


Ζωγράφος – Ανθίζουν οι αμυγδαλιές

Έψαχνε για το καλλιτεχνικό του όνομα για ένα μεγάλο διάστημα αλλά κατάλαβε ότι το ιδανικότερο καλλιτεχνικό για εκείνον είναι… το όνομα του. Γενικά όταν γράφει, του αρέσει να “φτιάχνει” εικόνες και έτσι γράφει αυτά που ζει και ζει αυτά που γράφει, όπως μας ανέφερε.


Ζωγράφος

– Το έναυσμα να αρχίσεις να δημιουργείς?

– Είχανε ξεκινήσει κάποιοι από την παρέα να γράφουνε, το ψιλοζήλεψα. Είχε πέσει και στα χέρια μου ο δίσκος των Active Member “Μύθοι του βάλτου” που είχε μέσα την καμπάνα του Βάρναλη που είχε μέσα το ποίημα. Έτσι άρχισα να καταλαβαίνω πως πρέπει να γράφω για να γίνεται ομοιοκαταληξία, άρχισα να διαβάζω ποίηση με ομοιοκαταληξία για να το εξελίξω…και κάπως έτσι μου βγήκε κάποια στιγμή να γράψω και να κάνω ραπ, σαν ανάγκη. Αν θυμάμαι καλά το πρώτο μου τραγούδι το είχα γράψει για κοπέλα στα 14.


Ζωγράφος x Wise Dopes – Φλόγα ψυχρή συμμ. Θοδωρής Καρέλλας (Official Video)

More about him..

Ξεκίνησε να ακούει hiphop από το 1995, όταν ήρθε στη ζωή του μέσω ακουσμάτων από φίλους σε κασέτες και CDs . Αρχικά με κάποια ξένα group και στη συνέχεια με Ελληνικά όπως : TXC, Active Member κ.α. Το 1999 άρχισε να γράφει τα πρώτα του στιχάκια σε πεζό λόγο και με ελάχιστες ομοιοκαταληξίες, μέχρι το 2002 που γνωρίστηκε με το group Ορθολογιστές(Rationalistas σήμερα) με αρχική σύνθεση το Μιχάλη (SXO) και το Σίμο (LOOP) και μπήκε και ο ίδιος στο group και γίναν 3. Έτσι ξεκινήσανε τις πρώτες ηχογραφήσεις και τα πρώτα κομμάτια. Αργότερα μπήκαν και ο Λάμπρος (ΒΑΥΜΑΝ) και ο Γιάννης (TNT)… βγάλανε τον πρώτο δίσκο τους το 2007 με τίτλο “Απ΄ το Δρόμο” και το 2009 αποχώρησε από το group για προσωπικούς λόγους. Το 2013 έκανε συνεργασία με τον Drama Loop, που μαζί έβγαλαν το δίσκο “Δε φοβήθηκα να ζήσω” και από τότε ξεκίνησε η solo πορεία του.


Ζωγράφος

Εκτός των παραπάνω συνεργασιών, έχεις κάνει ή θα ήθελες να κάνεις άλλες συνεργασίες?

– Έχω συνεργαστεί με τους : Lobo, Ραμμένο Άσσο, Ghetto Rock,Dj Millman , TNT(και εκτός group), Οπλιστή, Santa Barbarians, QBon και έχω και αρκετές συνεργασίες που εκκρεμούν και θα βγουν σύντομα. Θα ήθελα να συνεργαστώ με Taburo Bota, Explicit από Στίχοιμα , Λόγο Απειλή, Zoro-Buzz. Γενικά μ αρέσει με αυτούς που συνεργάζομαι να έχουν το δικό τους ύφος ο καθένας, ώστε να βγαίνει και ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.


Ζωγράφος – Ενθύμιον αγάπης

Στο Facebook τον βρίσκουμε ΕΔΩ, στο Instagram ΕΔΩ και στο Youtube, που θα βρούμε όλες τις δουλειές που έχει κάνει (εκτός του “Δε φοβήθηκα να ζήσω” που βρίσκεται στο κανάλι του Drama Loop), θα τον βρούμε ΕΔΩ .


Τι σε ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή και τι προσπαθείς να αλλάξεις απ αυτήν, με τη στάση σου και το έργο σου?

– Με ενοχλεί πολύ η απαισιοδοξία και γενικά η “μαυρίλα”. Είμαι και από τη φύση μου πολύ αισιόδοξος άνθρωπος, κοιτάω περισσότερο το αύριο, το οποίο θέλω να το φαντάζομαι καλύτερο, παλεύοντας πάντα γι’ αυτό. Τα υπόλοιπα που με βρίσκουν αντίθετο, είναι περισσότερο πρακτικά πράγματα (βλέπε αστυνόμευση, covid-19, κλεισούρα, παραπληροφόρηση κ.α). Γενικά όμως πριν βγάλω αποφάσεις και πορίσματα, αφήνω λίγο χρόνο να περάσει, παρατηρώ προσεκτικά.. ώστε να μην κρίνω βιαστικά, βγάζω ένα ασφαλές συμπέρασμα και κάνω τον απολογισμό μιας κατάστασης. Είναι ένας λόγος που δε γράφω κοινωνικά. Μ αρέσει να περνάω μηνύματα με πιο έμμεσο τρόπο, γιατί όταν γίνεται κάτι κοινωνικό και πρέπει να το χαρακτηρίσεις… εκείνη την ώρα που συμβαίνει με αφήνει λίγο “παγωμένο”, δεν εμπιστεύομαι την κρίση μου για να βγω να το κρίνω αμέσως. Και αν είναι κάτι που είναι παροδικό και περάσει σύντομα.. δε γράφω γι’ αυτό γιατί είναι πια παρελθόν και θέλοντας να περάσω πιο αισιόδοξα μηνύματα αποφεύγω να αναπαραγάγω ότι χειρότερο έζησα στη μέρα μου και να τα βάλω στη μουσική μου.


A new start?

Αν μου δινόταν η ευκαιρία να ζήσω από τη αρχή τη ζωή μου θα έκανα περισσότερα ταξίδια και θα είχα κοιτάξει να “στήσω” μια ζωή εκτός Αθήνας, λίγο πιο ανθρώπινη, αν και θα το κάνω κάποια στιγμή.


Ζωγράφος X GhettoRock – Δεν θα το μάθει κανεις

About Sin?

Δε μετανιώνω γι’ αυτά που έχω κάνει γιατί οι λάθος επιλογές σε οδηγούν στο σωστό δρόμο, τελικά. Και καταλήγεις να είσαι αυτός που είσαι από τα σωστά και τα λάθη που έχεις κάνει. Αν μπορούσα όμως να σου πω κάτι πιο γενικό… μετανιώνω που δεν πέρασα στη Φιλοσοφική και τελικά που δεν το προσπάθησα.


– Ετοιμάζεις κάτι αυτόν τον καιρό?

– Ετοιμάζω ένα δίσκο με τίτλο “Πυρίτιδα και Δυόσμος” σε παραγωγές του Wise , θα είναι 10 κομμάτια. Άλλον έναν με τον QBon ο οποίος θα λέγεται “Πάντα ελεύθερος πάντα επικίνδυνος” και θα βγει από Σεπτέμβριο. Και τέλος ετοιμάζω ένα project με τον Ghetto Rock, γύρω στα 10 κομμάτια.


Ζωγράφος x Wise Dopes – Ορμή

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ART’S NETWORK ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΣΤΗΚΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ “ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ” ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΤΆΞΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ.

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Αφήστε μια απάντηση