Γιάννης Τζουλιαδάκης – JoU

JoU-sincity.gr Art 's Network  Paint

Ο Γιάννης Τζουλιαδάκης aka JoU μεγάλωσε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Βύρωνα αλλά η καταγωγή του είναι από το πανέμορφο νησί της Ανάφης. Είναι τελειόφοιτος της διοίκησης επιχειρήσεων με κατεύθυνση το Μάρκετινγκ. Τελείωσε τις σπουδές του στο ΤΕΙ Πάτρας και πλέον ζει στην Αθήνα. 


JoU

Το καλλιτεχνικό του όνομα JoU είναι εμπνευσμένο από το επίθετο του… Τζουλιαδάκης. Όταν ξεκίνησε να ζωγραφίζει στην 1η λυκείου ήταν ανάμεσα σε διάφορα ονόματα όπως TZOU, JoN, JOUL και MUGEN( που σημαίνει άπειρο στα ιαπωνικά). Αλλά το JoU τον αντιπροσωπεύει καλύτερα, όπως μας είπε.


JoU

– Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την Τέχνη σου και ποιο ήταν το έναυσμα? 


– Ξεκίνησα να ζωγραφίζω στην 1η λυκείου την ώρα που διάβαζα ένα κόμικ Ποπάι. Εκείνη την ώρα ζωγράφισα σε μια χαρτοπετσέτα με στυλό ένα σκίτσο από εκείνο το κόμιξ. Από τότε και μετά ζωγράφιζα συνέχεια γελοιογραφίες και comics (όπως του Αρκά, Αστερίξ-Οβελίξ, κ.α.) και κάπως έτσι ξεκίνησα το  graffiti…Μετά από λίγο καιρό σταμάτησα καθώς ήρθαν οι πανελλήνιες, οι σπουδές, η Πάτρα μέχρι που επέστρεψα στην Αθήνα. Έτσι μια μέρα αποφάσισα ότι ήθελα να ζωγραφίσω κάτι για το σπίτι μου, το οποίο εν τέλει δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά για να το κάνω αυτό έπρεπε να ξανά αποκτήσω τις τεχνικές μου με τα σπρέι μου. Για αυτό τον λόγο ξεκίνησα να ζωγραφίζω πάνω σε καμβάδες και χαρτόνια με την τεχνική Spray Painting. Από τότε και 150 πίνακες μετά είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα αυτή την επιλογή. 


JoU

JoU

– Τι σε εμπνέει στη δημιουργία ενός έργου σου?


– Για την δημιουργία ενός πίνακα μου μπορώ να εμπνευστώ με διάφορους τρόπους. Μερικοί από αυτοί είναι διάφορα video ή φωτογραφίες από το internet ,  τα παιχνίδια μας στο dnd, video games, βιβλία αλλά και το αγαπημένο μου… μια απλή συζήτηση με κάποιον φίλο ή γνωστό που μου δημιουργεί εικόνες. Φυσικά λατρεύω να ζωγραφίζω χωρίς κάποιο πλάνο ή αρχική ιδέα και να με καθοδηγεί ο εκάστοτε πίνακας στο τελικό αποτέλεσμα!


JoU

JoU

Συνεργασίες?

Μου αρέσει πάρα πολύ να ζωγραφίζω παρέα με κάποιον παρατηρητή ή ζωγράφο χωρίς να το ξέρει. Έχουμε φτιάξει διάφορους πίνακες με αυτόν τον τρόπο με διάφορους φίλους, όποτε θεωρώ ότι αυτές είναι οι συνεργασίες που έχω κάνει και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για αυτό. 


JoU

JoU

– Τι σε απασχολεί τη σημερινή εποχή και τί κάνεις εσύ για να το αλλάξεις?

– Δυστυχώς την σημερινή εποχή υπάρχουν χιλιάδες προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση διάφορων πραγμάτων που θεωρούσαμε παγιωμένα και κατεκτημένα με αγώνες και αίμα. Προσωπικά συμμετέχω σε διαμαρτυρίες-κινητοποιήσεις και φυσικά ψηφίζω.


JoU

JoU

Τι θα έλεγες σε κάποιον που ξεκινάει τώρα το spray painting?

Σε κάποιον που ξεκινάει το spray painting θα έλεγα αρχικά να προσέχει την υγεία του, φορώντας ειδική μάσκα και γάντια, και αν ζωγραφίζει στον δρόμο να το κάνει με όλη του την ψυχή έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι όμορφο για εκείνον. Θεωρώ ότι όλοι μπορούν να ζωγραφίσουν αρκεί να το θέλουν και να πιστεύουν στον εαυτό τους.


ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ INSRTAGRAM ΕΔΩ!


JoU

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΟΥΛΙΑΔΑΚΗ aka JoU ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ART’S NETWORK-PAINT ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΣΤΗΚΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ… ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ! ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ.. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΑΧΙΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Leave a reply